El #8M18 presentem a Badalona el llibre de Jordi Monés i Pujol-Busquets

Solucions integrals en comunicació i tecnologia aplicada.

Després d’un llarg silenci tornem a escriure en el nostre bloc. Durant tot aquest temps no hem estat aturats. Hem fet moltíssimes coses i una de les que ens queda pendent és un canvi d’imatge de l’empresa i una renovació del web que anirem fent gradualment. Per això no hem escrit res fins ara, malgrat fer treballs prou importants com el lloc web dels Alumni de la Universitat de Girona, per citar-ne un de significatiu. Hem estat callats perquè volíem poder posar-ho tot junt en un espai nou. Ara bé, com la feina no ens acaba de deixar prou temps per fer el canvi que volem en el temps que volem, de moment seguirem informant des d’aquest bloc i des d’aquesta pàgina web. Entre altres coses perquè ens esperen novetats importants tant en els àmbits de la comunicació com en l’editorial, que a partir que estrenem web estaran clarament separats.

Anem per feina. Avui 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, presentem a l’Espai Betúlia de Badalona (C/Enric Borràs, 43-47), el llibre “Jordi Monés i Pujol-Busquets: educació, país, llengua”. Aquest és un llibre molt especial perquè la persona que l’ha escrit és una figura molt important del nostre panorama educatiu i lingüístic. Una figura, però, que per nosaltres es mereix un reconeixement de país que encara se li deu. Se’l mereix atès que porta dècades lluitant per la recuperació de la història de l’ensenyament als Països Catalans i per la defensa de la llengua en l’àmbit escolar. Va fundar la “Societat d’Història de l’Educació dels Països de llengua catalana”, actual filial de l’Institut d’Estudis Catalans, enre moltes altres fites assolides.

El llibre que presentem avui és la seva gran obra magna, el seu llegat com a professional, ara que ja ha arribat als 89 anys. Al llarg de 480 pàgines l’autor ens convida a fer un viatge per la història de l’educació dels últims 250 anys. L’obra comprèn des de temes purament educatius fins a d’altres relacionats amb la socialització dels infants (com, per exemple, la introducció de la higiene a les escoles) o la universitat. Gràcies a aquest volum ens podem acostar al que ha suposat el moviment de renovació pedagògica pel nostre país, a banda de trobar perles com fragments pràcticaments inèdits sobre converses amb Pompeu Fabra, Alexandre Galí o Joaquim Xirau, per citar alguns dels personatges claus de la llengua i l’ensenyament a Catalunya.

La presentació es farà a les set de la tarda i estarà presidida pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Oriol Lladó, i també comptarà amb la presència de la Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa. L’acte el conduirà l’editor de Nautilus/Nemo Books, el periodista i escriptor Andreu Mas, i prendran la paraula el mateix Monés i el catedràtic d’història de l’educació de la UAB i especialista en temes d’educació, Pere Solà.

Aquest llibre, adreçat a un públic molt especialitzat, només es podrà comprar directament a la família Monés o per internet mitjançant la plataforma de llibres de Nemo Books (www.nemobooks.cat) ,que esperem que ja estigui operativa la setmana vinent i que és una més de les novetats que estem preparant des de Nautilus per a tots vosaltres.

La imatge del post correspon a les cobertes del llibre.