El BOE rompe el saco, ja has participat al Verkami?

Solucions integrals en comunicació i tecnologia aplicada.

Si voleu tenir un motiu més per a indignar-vos amb la classe política espanyola heu de comprar aquest novembre a les llibreries de les principals ciutats de l’Estat: El BOE rompe el saco. El despilfarro del poder español. Aquest és el títol del llibre que estan acabant d’escriure el periodista i CEO de Nautilus Andreu Mas i el diputat d’Esquerra Republicana Pere Aragonès, del qual fa uns mesos Nautilus va fer una edició en català (Les #cosesdelBOE i el filòsof de butxaca. La mà foradada) que ha tingut una acollida notable.

A El BOE rompe el saco. El despilfarro del poder español Mas i Aragonès retraten els privilegis dels quals gaudeixen les principals institucions de l’Estat (la monarquia, el govern i els seus polítics, l’estament militar, l’Església…). Ho fan mitjançant 100 exemples reals publicats majoritàriament al Butlletí Oficial de l’Estat i en diverses plataformes de contractació pública. Són, per tant, dades públiques i contrastades. “El millor de tot”, expliquen els autors, “és que el malbaratament es produeix públicament, i està recollit amb llum i taquígrafs. No cal especular ni inventar-se res, perquè el BOE recull tota mena de despeses absolutament innecessàries o totalment supèrflues”.

17 milions d’euros gastats en la construcció de l’ambaixada d’Espanya a Japó; 914.000 euros per fer dues còpies d’un projecte del ministre Wert sobre les tapas de bar; 69.600 euros per a un retrat de Felipe González; 149.500,50 euros per ampliar el pavelló de La Zarzuela on Joan Carles I guardava els trofeus de cacera o 300.000 euros gastats en el ridiculitzat discurs del “relaxing cup of coffee en la Plaza Mayor” d’Ana Botella són algunes del centenar de perles que recull el llibre, que també inclou un capítol dedicat a les faraòniques obres dels AVE i dels aeroports sense passatgers.

Un per a cada diputat al Congrés

Els autors i els editors volem “fer treure els colors als diputats del Congrés” i per aquest motiu hem posat en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami. L’objectiu és reunir entre 5.000 i 10.000 euros per imprimir els exemplars i enviar-los, amb una carta personalitzada a nom de cada mecenes, als 350 parlamentaris del Congrés dels Diputats. Es pot accedir a la campanya de micromecenatge mitjançant l’enllaç http://vkm.is/cosasdelboe. Allà també es pot veure aquest vídeo http://youtu.be/kSzNBEDoke4.

Aquest llibre Nautilus l’editarà amb el suport de l’associació Súmate.

I aquest dilluns presentem les #cosesdelBOE a Roda de Ter

En el marc de la ronda de presentacions que Nautilus i els autors de Les #cosesdelBOE i el filòsof de butxaca. La mà foradada estem fent arreu de Catalunya, el dilluns dia 22 de setembre vam presentar el llibre al local d’ERC de Ciutat vella. Aquest dilluns vinent, dia 29 de setembre, a dos quarts de nou del vespre presentem el llibre a la Sala Polivalent de la Biblioteca (C/Bac,1) del municipi de Roda de Ter, a Osona.