El conseller Felip Puig visita el submarí ICTINEU 3

Solucions integrals en comunicació i tecnologia aplicada.

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, ha visitat avui el submarí científic ICTINEU 3. Puig s’ha reunit amb l’equip d’Ictineu Submarins a la nau de construcció del submarí a Sant Feliu de Llobregat. 

Aquest passat desembre el submarí ICTINEU3 va superar amb èxit les primeres proves d’immersió que van tenir lloc a la depuradora de Sant Feliu de Llobregat i davant d’un gran nombre de mitjans de comunicació. El submarí va submergir-se dues vegades en una piscina per comprovar que els sistemes de flotabilitat, navegació, comunicació i seguretat funcionessin correctament, i així va ser. Tot i la poca profunditat que es va submergir l’ICTINEU, 4’5 metres en total, van ser suficients per comprovar que l’aparell funcionés correctament.

Així doncs, aquest desembre i per primera vegada es va poder veure l’ICTINEU 3 submergint-se a l’aigua fet que va aixecar una gran expectació mediàtica. El programa Els Matins de TV3 va retransmetre en directe l’esperat moment, sobretot per tot l’equip d’Ictineu Submarins.

Per què a la depuradora de Sant Feliu?

A casa nostra no hi ha instal·lacions específiques prou grans per poder fer aquestes proves amb un submarí tripulat i va ser primordial la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i d’Aigües de Barcelona per poder realitzar les proves a l’aigua. Per aquesta raó, a banda de la presència del director general d’ICTINEU Submarins, Pere Forès, i de la directora d’operacions, Carme Parareda, les proves van comptar participació de l’Alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José i Buenaventura, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Cinta Daudé, el director d’Explotació de Sanejament d’Aigües de Barcelona, Pere Aguiló, així com la cap de planta de la depuradora, Rut Estany.

Escriu un comentari