El conseller Felip Puig visita el submarí ICTINEU 3

Solucions integrals en comunicació i tecnologia aplicada.

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, ha visitat avui el submarí científic ICTINEU 3. Puig s’ha reunit amb l’equip d’Ictineu Submarins a la nau de construcció del submarí a Sant Feliu de Llobregat. 

Aquest passat desembre el submarí ICTINEU3 va superar amb èxit les primeres proves d’immersió que van tenir lloc a la depuradora de Sant Feliu de Llobregat i davant d’un gran nombre de mitjans de comunicació. El submarí va submergir-se dues vegades en una piscina per comprovar que els sistemes de flotabilitat, navegació, comunicació i seguretat funcionessin correctament, i així va ser. Tot i la poca profunditat que es va submergir l’ICTINEU, 4’5 metres en total, van ser suficients per comprovar que l’aparell funcionés correctament.

Així doncs, aquest desembre i per primera vegada es va poder veure l’ICTINEU 3 submergint-se a l’aigua fet que va aixecar una gran expectació mediàtica. El programa Els Matins de TV3 va retransmetre en directe l’esperat moment, sobretot per tot l’equip d’Ictineu Submarins.

Per què a la depuradora de Sant Feliu?

A casa nostra no hi ha instal·lacions específiques prou grans per poder fer aquestes proves amb un submarí tripulat i va ser primordial la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i d’Aigües de Barcelona per poder realitzar les proves a l’aigua. Per aquesta raó, a banda de la presència del director general d’ICTINEU Submarins, Pere Forès, i de la directora d’operacions, Carme Parareda, les proves van comptar participació de l’Alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José i Buenaventura, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Cinta Daudé, el director d’Explotació de Sanejament d’Aigües de Barcelona, Pere Aguiló, així com la cap de planta de la depuradora, Rut Estany.