eQuaid convoca tothom aquest cap de setmana a la Vall d’en Bas

Solucions integrals en comunicació i tecnologia aplicada.
L’Associació garrotxina eQuaid, de la qual Nautilus n’és el responsable de la comunicació, ha convocat per al dissabte 27 de setembre professionals de l’àmbit sanitari de diverses branques per tractar sobre les possiblitats terapèutiques de la llet d’euga. La trobada tindrà lloc de bon matí i fins al migdia a la granja Mas el Pla, que l’entitat té a Puigpardines (Girona). L’objectiu de la convocatòria –que arriba ja a la tercera edició- és donar a conèixer als professionals mèdics informació de primera mà sobre la composició de la llet i les seves propietats en el camp de la salut. Així mateix, s’exposaran casos pràctics de malalts que han millorat la seva patologia després de prendre continuadament aquesta llet. Els dirigents de l’associació explicaran que aquesta millora no és només simptomàtica, sinó que està avalada per les analítiques dels pacients, que canvien substancialment abans i després de la ingesta d’aquest aliment. Metges i investigadors de prestigiosos centres hospitalaris catalans i de la Universitat Autònoma de Barcelona col·laboren habitualment en diversos estudis per aprofundir les possibilitats terapèutiques de l’ús de la llet d’euga. eQuaid lidera la introducció d’aquesta llet a tot l’Estat, que produeix en col·laboracio dels principals productors de llet equina europeus. En els pròxims mesos, l’associació, que impulsa la creació d’una fundació per promoure les virtuts d’aquesta llet, iniciarà una ronda de xerrades pels hospitals de tota Catalunya per difondre’n les qualitats i distribuirà entre els metges i professionals del sector 24.000 còpies del estudi previ de propietats i característiques de la llet d’euga que acaben de publicar i penjar a internet. Mercè Olivé, especialista en anàlisis clínics de General Lab a Sabadell; Maria Àngels Calvo Torras, catedràtica de microbiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Gisela Grimé Vila, microbiòloga de la mateixa universitat; Luis Eduardo Monroy, cardiòleg de la Clínica Pilar Sant Jordi de Barcelona; Xavier Aldeguer, digestòleg de l’Hospital Josep Trueta de Girona; Ángel González, hematòleg de la Clínica Pilar Sant Jordi de Barcelona; Jaume Pérez Payarols, del departament d’investigació i innovació de l’Hospital de Sant Joan de Déu i Marta Martín, digestòloga de l’Hospital Brogi formen part dels col·laboradors científics d’eQuaid. Per les seves especials característiques (conté una gran quantitat i varietat de vitamines, minerals, omega 3 i omega 6, enzims i aminoàcids), la llet d’euga es recomana en relació al tractament de malalties molt diverses. Es recomana com a complement o alternativa als tractaments la producció de serotonina, un neurotransmisor que influeix en pacients amb transtorns com l’ansietat o la depressió. En l’àmbit digestològic, pot actuar com a prebiòtic i probiòtic i està especialment indicat en malalts de la síndrome del colon irritable i l’enfermetat de Crohn. En l’inmunològic se’l vincula a tota mena de tractaments, té activitat antisèptica i pot actuar contra determinades bacteries.

No acaben aquí les seves propietats: es creu que pot influir en la regulació del colesterol, en estabilitzar els nivells de sucre a la sang, en el tractament d’anèmies, pot ajudar dones que han entrat en la menopausa i aporta beneficis interessants vinculats a tractaments oncològics, entre moltes altres aplicacions terapèutiques. Portes obertes D’altra banda, l’endemà, el diumenge dia 28 de setembre, la granja estarà oberta en el mateix horari pel públic en general. També hi haurà xerrades per difondre les propietats de la llet, demostracions d’esports equins i esmorzar i dinar. Les places en ambdòs casos són limitades i cal fer reserva prèvia mitjançant la pàgina web www.equaid.org.

Escriu un comentari