(Catalan) Blog

Solucions integrals en comunicació i tecnologia aplicada.
L´objectiu Nemobooks

Tenim un nou projecte i un nou repte per assolir.

L’Hospital de Sant Joan de Déu està portant a terme una campanya per recollir 30 milions d’euros per crear l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre oncològic infantil més gran d’Europa. Cada cop estan més a prop de l’objectiu. A la campanya, que en l’àmbit internacional porta el hastag #paralosvalientes, s’hi han anat sumant nombroses entitats i institucions, entre elles cossos de la policia local de tot el país.

Jaume Hernàndez ha apostat per la fòrmula del llibre perquè creu que pot ajudar les persones que volen fer-se policies (una feina de servei a les persones) i alhora recollir diners per Sant Joan de Déu. Des de Nautilus ens hem entossudit en assolir i superar l’objectiu d’aquest Verkami perquè les dues coses s’ho valen.

En Jaume, policia local i escriptor, narra al llibre “l’Objectiu” com és el dia a dia del cos policial més pròxim als ciutadans. Condueix als lectors, a partir de la seva experiència personal, per totes les etapes que cal cremar i descobreix com de difícil però també d’enriquidor és l’ofici. Un cop assolit el Verkami, tots els beneficis de la venda del llibre es dedicaran al projecte #paralosavalientes de l’Hospital Sant Joan de Déu. Si se supera l’objectiu marcat de micromecenatge, el sobrant també es dedicarà a la mateixa causa.

Pots ser mecenes, fer que aquest llibre es publiqui i aconseguir que els diners de la seva venda es destinin a la campaña de L’Hospital de Sant Joan de Déu per a crear el SSJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre oncològic infantil más gran d´Europa.

El teu nom sortirà en el mur “Ho han fet possible” de la part final del llibre, a part de rebre el llibre, una samarreta única realitzada per un artista sorpresa, una làmina d´una sèrie numerada feta especial i únicament per a l´ocasió d´un artista català…  Per ser mecenes del llibre i saber més sobre les recompenses visita: 👉 Verkami

“L´Objectiu” és un llibre per a tothom, una eina per a aspirants a polícies, amb un objectiu: lluitar contra el càncer infantil.

En aquest vídeo ens emociona veure la gran força que tenen els nens davant aquest mostre que és la Leucèmia. Ens donen una gran lliçó de com lluitar contra ella i viure el dia a dia.

Cobertes Jordi Monés Pujol-Busquets

Després d’un llarg silenci tornem a escriure en el nostre bloc. Durant tot aquest temps no hem estat aturats. Hem fet moltíssimes coses i una de les que ens queda pendent és un canvi d’imatge de l’empresa i una renovació del web que anirem fent gradualment. Per això no hem escrit res fins ara, malgrat fer treballs prou importants com el lloc web dels Alumni de la Universitat de Girona, per citar-ne un de significatiu. Hem estat callats perquè volíem poder posar-ho tot junt en un espai nou. Ara bé, com la feina no ens acaba de deixar prou temps per fer el canvi que volem en el temps que volem, de moment seguirem informant des d’aquest bloc i des d’aquesta pàgina web. Entre altres coses perquè ens esperen novetats importants tant en els àmbits de la comunicació com en l’editorial, que a partir que estrenem web estaran clarament separats.

Anem per feina. Avui 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, presentem a l’Espai Betúlia de Badalona (C/Enric Borràs, 43-47), el llibre “Jordi Monés i Pujol-Busquets: educació, país, llengua”. Aquest és un llibre molt especial perquè la persona que l’ha escrit és una figura molt important del nostre panorama educatiu i lingüístic. Una figura, però, que per nosaltres es mereix un reconeixement de país que encara se li deu. Se’l mereix atès que porta dècades lluitant per la recuperació de la història de l’ensenyament als Països Catalans i per la defensa de la llengua en l’àmbit escolar. Va fundar la “Societat d’Història de l’Educació dels Països de llengua catalana”, actual filial de l’Institut d’Estudis Catalans, enre moltes altres fites assolides.

El llibre que presentem avui és la seva gran obra magna, el seu llegat com a professional, ara que ja ha arribat als 89 anys. Al llarg de 480 pàgines l’autor ens convida a fer un viatge per la història de l’educació dels últims 250 anys. L’obra comprèn des de temes purament educatius fins a d’altres relacionats amb la socialització dels infants (com, per exemple, la introducció de la higiene a les escoles) o la universitat. Gràcies a aquest volum ens podem acostar al que ha suposat el moviment de renovació pedagògica pel nostre país, a banda de trobar perles com fragments pràcticaments inèdits sobre converses amb Pompeu Fabra, Alexandre Galí o Joaquim Xirau, per citar alguns dels personatges claus de la llengua i l’ensenyament a Catalunya.

La presentació es farà a les set de la tarda i estarà presidida pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Oriol Lladó, i també comptarà amb la presència de la Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa. L’acte el conduirà l’editor de Nautilus/Nemo Books, el periodista i escriptor Andreu Mas, i prendran la paraula el mateix Monés i el catedràtic d’història de l’educació de la UAB i especialista en temes d’educació, Pere Solà.

Aquest llibre, adreçat a un públic molt especialitzat, només es podrà comprar directament a la família Monés o per internet mitjançant la plataforma de llibres de Nemo Books (www.nemobooks.cat) ,que esperem que ja estigui operativa la setmana vinent i que és una més de les novetats que estem preparant des de Nautilus per a tots vosaltres.

La imatge del post correspon a les cobertes del llibre.

Exposició, Aemifesa, Andreu Mas

Avui divendres 28 d’octubre a les sis de la tarda en presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, inaugurem als baixos de l’edicifi de l’Ajuntament (Plaça de la Vila, 1), al cor de Badalona, l’exposició “El discret avenç de la modernitat”. La mostra és un “desplegament” en tres dimensions del llibre que es va presentar dimarts a l’Espai Betúlia: “El discret avenç de la modernitat. 60 anys del Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i el Baix Maresme” , escrit per Andreu Mas i publicat per Nautilus.cat en el marc del 60è aniversari del Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i el Baix Maresme, AEMIFESA. La mostra, que ha estat comissariada pel mateix Mas en un treball conjunt amb l’empresa Mediàtic i la direcció del Gremi, és d’un format reduït i amb unes característiques que la permetran poder anar durant tot un any per les escoles i instituts de la ciutat, amb l’objectiu d’explicar el procés de modernització de la ciutat en relació a la llum, el gas i l’aigua, així com per donar a conèixer la importància i la tasca del Gremi. La gran novetat que aporta és que presenta per primer cop a la ciutat peces inèdites, algunes d’elles autèntiques joies del segle XIX,  que han estat cedides gratuïtament només per a aquesta exposició pel Fons Històric d’Endesa, el Museu del Gas de Sabadell i el Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat. La mostra estarà oberta fins a l’11 de novembre a l’edifici de l’Ajuntament de Badalona (Plaça de la Vila, 1), en horari de 10 del matí a vuit del vespre inclosos els caps de setmana.

port

Avui dimarts 25 d’octubre a les set de la tarda a l’Espai Betúlia (C/Enric Borràs, 43) de Badalona presentem el darrer llibre editat per Nautilus, El discret avenç de la modernitat, que ha escrit el periodista, escriptor i director de Nautilus.cat Andreu Mas. El llibre s’ha editat en motiu del 60è aniversari del Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i el Baix Maresme, Aemifesa, que va fer l’encàrrec a l’autor i a l’editorial. La presentació del llibre anirà a càrrec d’una de les cares més visibles de TV3, el meteoròleg Tomàs Molina, també badaloní. El llibre repassa des de l’època dels romans fins avui el procés d’electrificació, gasificació i l’estesa de l’escomesa d’aigua i clavegueram a Badalona i al seu entorn. Dins d’aquest relat s’incardina la història del Gremi, nascut el 1956 en plena clandestinitat a l’interior del sindicat vertical i que avui és una de les organitzacions més potents del seu ram a tot Catalunya, especialment des que estan instal·lats a l’edifici CATT Gremi de Montigalà. El llibre, doncs, entrellaça diversos relats, tots ells vinculats a la ciutat, a figures que han estat pròximes, a edificis que formen part del nostre paisatge, com les Tres Xemeneies, i ens descobreixen les interioritats d’un ofici a vegades menystingut com el de lampista, darerra del qual s’amaguen persones altament qualificades.

space

Els fets sempre van més ràpid que la possibilitat que tenim d’explicar-los. Ara hem trobat un moment i us volem fer avinent un canvi en la nostra manera de treballar que pensem que serà beneficiós pel nostre equip i també pels nostres clients. Fa temps que una part del nostre equip treballa de manera remota, concretament els periodistes responsables del nostre diari digital lliureimillor.cat i també el nostre principal col·laborador en l’àmbit tècnic i de sistemes; a banda de les persones que porten l’editorial. Per motius puntuals, diverses persones de l’equip també han hagut de fer-ho ocasionalment algun dia en els darrers mesos. Del conjunt de l’experiència en vam treure la conclusió que el treball remot no era un handicap sinó tot el contrari. Així que al setembre vam decidir que ens virtualitzàvem. Creiem que el treball en remot, això que té aquest nom tan lleig del teletreball, és una bona oportunitat per conciliar la sempre difícil vida familiar i laboral; que a més a més com cadascú de nosaltres som ambaixadors de l’empresa fem taca pel territori (ara estem a Banyoles -Pla de l’Estany-, a Argelaguer -Garrotxa-, a Girona -Gironès- i a Badalona -Barcelonès), cosa que ens apropa a d’altres mercats que ens són interessants. Tanmateix, l’espai digital permet posar en marxa dinàmiques tan o més útils que les que es porten a terme en l’àmbit físic, com molt bé explica en el seu bloc Tomás Santoro de SumaCRM en un article  interesantíssim dedicat al treball en remot. El dia 1 de setembre, doncs, vam deixar enrere la satisfactòria etapa que hem passat al Parc Científic i Tecnològic de Girona (primer a l’edifici Monturiol i després al Giroemprèn) i des d’aleshores hem implantat una nova metodologia de treball i continuem fent el que ja feiem abans, que és visitar els nostres clients a casa seva. Seguirem, doncs, des d’aquestes noves ubicacions oferint els mateixos serveis i ampliant-los en la mesura del possible. Des d’aquest modest bloc, no voldríem tancar aquest post sense sumar-nos a la crida que les empreses gironines han fet en favor del Parc. Continuem pensant, malgrat haver canviat d’estratègia laboral, que Girona necessita un centre de referència que permeti la creació de sinèrgies entre les empreses que hi ha ubicades. Nosaltres hem tingut la sort de fer diverses i bones relacions amb altres empreses amb les que mantindrem el contacte encetat, i fins i tot farem servir el Parc com a espai de recepció dels nostres clients quan no vulguin ser atesos “a domicili”. Ho farem perquè creiem que el Parc és un espai únic amb unes oportunitats extraordinàries que encara estan per explotar. Ens sumem al clam perquè les administracions públiques del territori i d’aquest país no donin l’esquena a un projecte bo per Girona, per Catalunya, pels empresaris i, per tant, per l’economia i el conjunt dels treballadors que cada dia ens llevem amb l’esperança de poder créixer una mica més i construir un país millor.

Setmana del Llibre en Català

Des d’avui mateix divendres dia 2 de setembre Nautilus.cat, a través de la nostra branca editorial Nautilus Edicions, estarem presents a la 34ena edició de la Setmana del Llibre en Català. La Setmana reuneix editors de tot el país i amants de la lectura a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona fins a l’11 de setembre. La nostra editora hi serà present mitjançant un estand conjunt impulsat per la distribuïdora independent Nus de Llibres. Concretament ens trobareu amb altres editores petites i independents a l’estand número 43. Allà hi podreu trobar pràcticament tots els llibres del nostre catàleg. Especialment els darrers que hem editat, el més nou: Ràdio 4. 40 anys en català 1976-2016 de Josep Maria Adell Barbier; Potencial d’Estat de Joan Canadell i la ficció L’Espasa d’Al·là de Jordi Calvet; entre altres llibres amb un recorregut més llarg de la nostra editorial. Esperem que gaudiu de la Setmana i l’aprofiteu per comprar llibres i participar de les activitats que hi tenen lloc. Nosaltres no hi serem presents físicament perquè estem treballant en tres novetats -dos assajos i un nou llibre de ficció- que veuran la llum d’aquí un o dos mesos com a màxim. A partir d’avui us anirem recordant quins són els llibres del nostre catàleg. Us aconsellem, per estar ben informats de la Setmana, que consulteu la seva web.

Ohana, TotSuma, micromecenatge

Fa tot just uns dies hem donat per finalitzat el projecte de micromecenatge Ohana, que aquest cop hem vehiculat des de Nautilus mitjançant la plataforma de crowdfunding TotSuma. Han estat 44 dies de feina intensa a les xarxes socials, amb contacte amb els mitjans de comunicació i treballant a fons el mail màrqueting per aconseguir assolir un objectiu que, ho hem de reconèixer, se’ns ha resistit fins a darrera hora malgrat la nostra perseverança. Des de Nautilus estem molt satisfets d’haver col·laborat en la mesura de les nostres possibilitats a fer realitat un projecte solidari amb Àfrica, en aquest cas basat en la salut dental.

Recordem que Ohana, paraula que vol dir família en hawaià, és el nom de l’entitat creada per una família de dentistes catalans amb l’objectiu de millorar la salut dental dels ciutadans africans. Des del 2009 els membres de la família Tort Franch al complet han participat en experiències a Senegal (2009), Ghana (2012), Camerún (2012) i Rwanda (2014), acompanyant organitzacions dentals, i ara s’han decidit a engegar el seu propi projecte per continuar treballant exclusivament en allò que millor saben fer: tenir cura de la salut dental de la població i estendre les pràctiques de prevenció per evitar malalties infeccioses derivades del mal estat de les dents.

En col·laboració amb l’associació Petits Detalls (www.petitsdetalls.org), que promou projectes d’ajuda humanitària i cooperació internacional a Uganda, tenen previst anar aquest agost, concretament del 5 al 27 d’agost,  a aquest país d’Àfrica per prestar ajuda als habitants d’un districte de 300.000 habitants que només disposen d’una persona apta per poder oferir assistència dental.

Els 6.805 euros recollits serviran per comprar un  equip dental portàtil amb el qual podran oferir una odontologia més completa a tots els poblats que visitin i així no limitaran els tractaments a extraccions dentals. Fins ara, s’han hagut de limitar a treure dents  i a fer higienes dentals, atès que no disposaven de cap equip dental amb les eines necessàries per poder-ho fer. Un equip dental portàtil els permetrà fer tractaments senzills que poden solucionar molts dels problemes que pateixen els seus pacients sense haver de recórrer forçosament a l’extracció.

A més a més, aquest any col·laboren en diferents poblats, fent així una ruta on un equip portàtil els permetrà poder oferir assistència dental allà on vagin. Tenen previst visitar quatre centres mèdics africans. En un d’aquests poblats col·laboraran amb un orfenat, on haver de realitzar extraccions a dents de nens i nenes que podrien ser tractades amb l’equip adequat els limitaria per la resta de la seva vida.

Bona sort!!!

Ohana, solidaritat. Àfrica, Uganda, Dentistes, Salut dental, pobresa, catalans

Ohana és el nom d’un projecte d’una família de dentistes de Polinyà que des de 2009 han viatjat a l’Àfrica per fer actuacions en diversos països i contribuir a millorar la salut dental dels africans. Fins ara sempre havien format part d’un convoi d’una ONG, però enguany han decidit encapçalar ells l’expedició, per bé que col·laboraran amb l’associació Petits Detalls. Els Tort Franch (aquests són els cognoms de la família catalana) marxen el 5 d’agost cap a Uganda, on s’hi estaran fins el 27 del mateix mes amb l’afany de tenir cura de la salut dental de la població i estendre les pràctiques de prevenció per evitar malalties infeccioses derivades del mal estat de les dents. Per poder fer aquesta feina solidària necessiten algunes coses i, especialment, una: un equip dental portàtil amb el qual podran oferir una odontologia més completa a tots els poblats que visitin i així no limitar els tractaments a extraccions dentals. El cost de l’equip és de 6.800 euros i des de Nautilus.cat participem en aquesta iniciativa aportant totes les eines necessàries i la força de treball per poder difondre aquest projecte mitjançant la plataforma de micromecenatge TotSuma. Després de diverses experiències exitoses a la plataforma Verkami, i també algun fracàs, aquest és el primer cop que col·laborem amb TotSuma.

Si voleu fer aportacions el projecte és vigent durant 44 dies. Es poden fer donacions des de 10 euros a 1.000 i hi ha una àmplia diversitat de recompenses que els mecenes rebran a canvi de la seva participació en el projecte. Ara bé, la recompensa més important serà, sens dubte, fer possible que un dels països més pobres de l’Àfrica pugui rebre atenció mèdica, en aquest cas de salut dental, en condicions dignes. Participeu i feu córrer l’enllaç del projecte: http://www.totsuma.cat/1457. Som-hi!!

Puigdemont, president, @KRLS, Generalitat, Catalunya, Perpinyà, Catalunya nord, independència

Demà, dijous 2 de juny, a dos quarts de set de la tarda, els periodistes Jordi Grau i Andreu Mas (director de Nautilus.cat) presenten el seu llibre Puigdemont, el president @KRLS a la Casa de la Generalitat de Perpinyà (Carrer de la Fusteria, 1), a la Catalunya del Nord. L’acte el presidirà el director de la Casa de la Generalitat, Josep Puigbert. A Puigdemont, el president @KRLS, que ha editat Pòrtic del Grup 62, Grau i Mas acompanyen els lectors a fer un recorregut per la vida de l’actual President de la Generalitat des que va néixer a Amer fins que va arribar a la màxima representació institucional del país. El llibre relata amb detall el pas de Carles Puigdemont pel món del periodisme, primer al diari El Punt i després a l’Agència Catalana de Notícies, que ell crea, i al diari en anglès Catalonia Today, del qual també en va ser fundador. Grau i Mas expliquen com Puigdemont es va iniciar en política a les Joventuts de CDC, que ell i uns companys funden a Girona; com va arribar a l’alcaldia de la capital del Gironès i, finalment, com fa el salt a diputat al Parlament i, després, a la presidència del Govern de Catalunya. Malgrat que els autors coneixen d’a prop i han treballat en diversos moments amb Puigdemont, agafen volgudament distància per tal de poder fer un retrat periodístic del personatge el màxim de verídic, per bé que amable. De Puigdemont en destaquen la capacitat de lideratge, la visió estratègica, la vocació reeixida d’avançar-se al seu temps (cosa demostrada amb la creació de l’ACN i el Catalonia Today) i la persistència en assolir els reptes que es planteja, fins i tot aquells que, com la presidència de la Generalitat, no ha volgut.

La Riera, Jimena, Sant Martí Vell, Nautilus.cat

Un dels darrers treballs que hem finalitzat ha estat la redifnició de la imatge web del restaurant de Sant Martí Vell Resturant de La Riera. El Restaurant de La Riera de Sant Martívell va néixer l’any 1979 de la mà de l’argentina Casiana Ahumada. El restaurant es troba al peu de les velles Gavarres, al llindar del Gironès i al Baix Empordà. Actualment la cap de cuina i ànima de l’establiment és Jimena Pérez Apellániz, que aporta la seva creativitat als plats que es couen a la cuina del Restaurant de La Riera. Des de Nautilus.cat hem fet un tomb de 180 graus a la pàgina, que havia quedat obsoleta, i hem posat en valor la figura de Jimena, la qualitat de la cuina que s’ofereix als clients i la ubicació privilegiada de l’establiment.