Èxit del micromecenatge a TotSuma pel projecte dental Ohana

Solucions integrals en comunicació i tecnologia aplicada.

Fa tot just uns dies hem donat per finalitzat el projecte de micromecenatge Ohana, que aquest cop hem vehiculat des de Nautilus mitjançant la plataforma de crowdfunding TotSuma. Han estat 44 dies de feina intensa a les xarxes socials, amb contacte amb els mitjans de comunicació i treballant a fons el mail màrqueting per aconseguir assolir un objectiu que, ho hem de reconèixer, se’ns ha resistit fins a darrera hora malgrat la nostra perseverança. Des de Nautilus estem molt satisfets d’haver col·laborat en la mesura de les nostres possibilitats a fer realitat un projecte solidari amb Àfrica, en aquest cas basat en la salut dental.

Recordem que Ohana, paraula que vol dir família en hawaià, és el nom de l’entitat creada per una família de dentistes catalans amb l’objectiu de millorar la salut dental dels ciutadans africans. Des del 2009 els membres de la família Tort Franch al complet han participat en experiències a Senegal (2009), Ghana (2012), Camerún (2012) i Rwanda (2014), acompanyant organitzacions dentals, i ara s’han decidit a engegar el seu propi projecte per continuar treballant exclusivament en allò que millor saben fer: tenir cura de la salut dental de la població i estendre les pràctiques de prevenció per evitar malalties infeccioses derivades del mal estat de les dents.

En col·laboració amb l’associació Petits Detalls (www.petitsdetalls.org), que promou projectes d’ajuda humanitària i cooperació internacional a Uganda, tenen previst anar aquest agost, concretament del 5 al 27 d’agost,  a aquest país d’Àfrica per prestar ajuda als habitants d’un districte de 300.000 habitants que només disposen d’una persona apta per poder oferir assistència dental.

Els 6.805 euros recollits serviran per comprar un  equip dental portàtil amb el qual podran oferir una odontologia més completa a tots els poblats que visitin i així no limitaran els tractaments a extraccions dentals. Fins ara, s’han hagut de limitar a treure dents  i a fer higienes dentals, atès que no disposaven de cap equip dental amb les eines necessàries per poder-ho fer. Un equip dental portàtil els permetrà fer tractaments senzills que poden solucionar molts dels problemes que pateixen els seus pacients sense haver de recórrer forçosament a l’extracció.

A més a més, aquest any col·laboren en diferents poblats, fent així una ruta on un equip portàtil els permetrà poder oferir assistència dental allà on vagin. Tenen previst visitar quatre centres mèdics africans. En un d’aquests poblats col·laboraran amb un orfenat, on haver de realitzar extraccions a dents de nens i nenes que podrien ser tractades amb l’equip adequat els limitaria per la resta de la seva vida.

Bona sort!!!