Fem costat a l’Ictineu en la seva presentació a Girona

Solucions integrals en comunicació i tecnologia aplicada.

Els dies 9, 10 i 11 d’octubre va tenir lloc la conferència MARTECH (5th International Workshop on Marine Technologies) al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. L’empresa ICTINEU Submarins va ser convidada per a realitzar dues conferències sobre el projecte ICTINEU 3 i, en paral·lel, el submarí va estar present en aquest congrés, en la que serà la primera exposició en públic un cop acabada la seva construcció.

Els responsables del projecte de l’ICTINEU 3, Pere Forès i Carme Parareda, van realitzar una conferència oberta a tothom el dimecres 9 d’octubre  on van explicar el procés de disseny, desenvolupament i construcció del submarí, iniciat el 2007 i que en poques setmanes serà una realitat. La conferència va entrar en detall en els aspectes tècnics del disseny del submarí, l’estructura mecànica, el sistema de bateries, els propulsors o els sistemes de seguretat. Després es farà una visita a l’ICTINEU 3.  El dijous dia 10  el Dr. Marc Carreras, organitzador local de l’esdeveniment, i Pere Forés, director del projecte ICTINEU3 van presentar davant d’un gran nombre de mitjans de comunicació el projecte ICTINEU3.

El 5è MARTECH ha estat organitzat per l’Institut de Recerca ViCOROB de la Universitat de Girona i el grup de recerca SARTI de la Universitat Politècnica de Catalunya; ambdós membres de TECNIO, l’etiqueta que atorga la Generalitat de Catalunya als centres més prolífics en transferència tecnològica. Dins el marc de la conferèncias’han fet un total de 53 ponències científiques relacionades amb les tecnologies marines utilitzades en temàtiques com: oceanografia, robòtica i vehicles submarins, observatoris marins, sensors, visió submarina, instrumentació, biologia marina, etc. També hi van participar investigadors convidats d’una rellevant trajectòria internacional.