Oriol Junqueras presenta dilluns #cosesdelboe a Barcelona

Solucions integrals en comunicació i tecnologia aplicada.

Oriol Junqueras, president d’ERC, presentarà aquest dilluns 8 de setembre a dos quarts de vuit del vespre a la llibreria Claret de Barcelona (C/Roger de Llúria, 5) el nostre llibre Les #cosesdelboe i el filòsof de butxaca. La mà foradada escrit pel diputat d’ERC Pere Aragonès i pel periodista i CEO de Nautilus Andreu Mas, i editat per la nostra empresa en col·laboració amb El Punt Avui.

El llibre recull 100 exemples de despeses poc justificables, quan no supèrflues, que afecten les principals institucions de l’Estat espanyol: la monarquia, l’exèrcit i el govern espanyol, entre d’altres. Serveixin com a exemple els 250.000 euros gastats en un any en paper higiènic per a les dependències policials; els més de dos milions d’euros per desinfectar i desratitzar les residències dels aspirants a guàrdies civils; els 69.600 euros per fer un retrat de Felipe González destinat al Congrés; els 17 milions d’euros per una ambaixada al Japó o els 149.500,50 euros per remodelar un pavelló a La Zarzuela per posar-hi els trofeus de caça del Rei Joan Carles I.

Presentació #cosesdelBOE BCN 0809.indd

El volum té el seu origen en una intervenció parlamentària del diputat Pere Aragonès que va dedicar un torn parlamentari de cinc minuts a quantificar una per una totes les despeses injustificables de les ambaixades espanyoles al món, per contrarestar, d’aquesta manera, l’acusació del PP que el goven català gastava massa diners en les delegacions catalanes a l’estranger. A partir d’aquell moment, el diputat republicà va començar a rastrejar al Boletín Oficial del Estado despeses de tota mena i les va publicar al Twitter amb l’etiqueta #cosesdelboe. Avui té milers de seguidors. El periodista Andreu Mas aporta al llibre el to àcid dels comentaris i es val de grans personatges de la història per posar-hi el contrapunt; és la seva particular filosofia de butxaca, que ens permet indignar-nos sense perdre el somriure.

I ara en castellà per a tot Espanya

Els editors aprofitarem la presentació per anunciar que el llibre es distribuirà a finals d’any en castellà a tot Espanya, gràcies a la col·laboració del col·lectiu Súmate. El llibre canvia el títol pel de El BOE rompe el saco. El despilfarro del poder español. L’edició en castellà incorpora diverses novetats respecte de la catalana, la més important un capítol nou dedicat a la despesa en infraestructures que han esdevingut inútils com trens d’alta velocitat que no van enlloc o grans aeroports buits de gent. El pròleg anirà a càrrec d’Eduardo Reyes, president de Súmate. L’edició en castellà es finançarà mitjançant una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami que estarà oberta el mateix dilluns 8 de setembre. Us n’anirem informant!!!