Presentem el llibre de les #cosesdelBOE

Solucions integrals en comunicació i tecnologia aplicada.

Aquest dijous, 15 de maig, presentem a Barcelona, el llibre que hem editat conjuntament amb El Punt Avui: Les #cosesdelBOE i el filòsof de butxaca. La mà foradada.
El diputat al Parlament per ERC, Pere Aragonès, i el periodista, escriptor i director de Nautilus, Andreu Mas, denuncien en aquest llibre els malbarataments de l’Estat.
Es recullen 100 exemples de despeses poc justificables de la monarquia, l’exèrcit i el govern espanyol, entre d’altres.

  • 250.000 euros en paper higiènic per a les dependències policials
  • Més de dos milions d’euros per desinfectar i desratitzar les residències dels aspirants a guàrdies civils
  • 69.600 euros per fer un retrat de Felipe González destinat al Congrés
  • 17 milions d’euros per una ambaixada al Japó
  • 149.500,50 euros per remodelar un pavelló a La Zarzuela per posar-hi els trofeus de caça del Rei

 I així fins a un centenar de despeses reunides en deu capítols, que il·lustren com l’Estat malbarata els diners dels impostos dels ciutadans de l’Estat en despeses supèrflues.

llibreBOE blogFa uns anys, el diputat Pere Aragonès, encuriosit, va començar a rastrejar al Boletín Oficial del Estado totes aquestes despeses i les va publicar a Twitter amb l’etiqueta #cosesdelBOE. Avui té milers de seguidors. Aquest llibre recopila un extracte prou il·lustratiu d’aquestes despeses. El periodista Andreu Mas hi dóna el to àcid i es val de grans personatges de la història per posar-hi el contrapunt; és la seva particular filosofia de butxaca, que ens permet indignar-nos sense perdre el somriure.

El llibre el presenta aquest dijous, a Barcelona, el filòsof i exdiputat del PSC-Ciutadans pel Canvi, Toni Comín, a dos quarts de vuit del vespre a la galeria de l’IDEC Universitat Pompeu Fabra, al carrer Balmes, 132.

El llançament de Les #cosesdelBOE i el filòsof de butxaca. La mà foradada el farà en exclusiva aquest divendres 16, El 9 Nou, i el dissabte 17 i el diumenge 18, El Punt Avui. El llibre es podrà adquirir amb el setmanari i el diari al preu de 9,95 euros. A partir del mes de juliol el llibre es distribuirà a totes les llibreries de Catalunya.

A més, a www.cosesdelboe.cat, les persones que s’atreveixin, podran participar en un joc per trobar noves despeses que, els autors, podrien compilar per-ne fer un segon llibre.